Filip

Modderie

Stickers op je auto.1 min read

Daarnet reed er voor mij op de oprit van de snelweg een busje waar de achterzijde letterlijk vol stickers hing. (Echt vol, zeker een 50tal stickers, dus heel wat meer dan ?).

Voor de rest van de rit (Antwerpen > Leuven) waren het echter allemaal proper gewassen grijs, blauwe, zwarte en af en toe eens witte wagens. Zelf de ‘sportwagens’ die ik tegenkwam bleken allemaal in ‘bescheiden’ donkertinten te zijn. Waar zijn de rode sportbolides naartoe?

Als marketeer vraag je je dan toch af of wagens een weerspiegeling van onze maatschappij zijn? En wat zou dat dan zeggen?

Dus tijd voor een nieuwe in de reeks: “Wat als?”

Wat als onze wagens iets zouden zeggen over onze maatschappij?

Dan:

  • zijn we met z’n allen op weg naar meer en meer conformatie. Toegegegven, toen Ford zijn legendarische wagen op de markt bracht kon je die krijgen in alle kleuren, zolang die maar zwart waren. Maar nu heeft een beetje zichtzelf respecterend automerk zelf ‘seizoenskleuren’. En toch kiezen we allemaal voor grijstinten?
  • houden we heel hard vast aan ‘zorgzaam‘. Een auto moet blutsvrij zijn, stickers zijn al helemaal uit den boze en bumperstickers is voor mensen op de rand van de maatschappij (of Americaanse sitcoms uit de jaren 70).
  • vinden we Big Brother niet zo erg als we kijken naar de populariteit van tracking systemen, zolang die ons maar beloven sneller op onze locatie te krijgen.
  • zijn we op 10 jaar tijd met z’n allen overgeschakeld op ‘zomer’ en ‘winter’banden en een (vals?) gevoel van veiligheid.

Tijd voor meer kleur op de wegen?

persnickety-prints-1053636-unsplash

 


Photo by Frankie Guarini on Unsplash
Photo by Persnickety Prints on Unsplash

Laat van je horen.